Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Aπόσπασμα από το χαμένο θεατρικό έργο…


Ο Μηχανάρης ...Ο Μηχανάρης (1908)
του Θρασύβουλα Ερμοπίδακα.

[…] [Σκηνή από το πέμπτο επεισόδιο, «Στο εστιατόριο»]
Εἰς τὸ δεύτερον τραπέζι.
ΑΝΗΡ. Καλὰ θα κάμεις νὰ τὸ φᾶς-τουλάχιστο γεύσου το. Ξέρεις, πρόκειται γιὰ πολὺ γερὸ... κρασάκι.
ΑΓΟΡΙ. Άπὸ ποῦ τὸ τσούφρωσαν ἄραγες;
ΑΝΤΡΑΣ. Καϋμένο φιλαράκι… Τἄρπάζουν ἀπὸ τοὺς μπακαφιάδες τοῦ δρόμου. Ἐκεὶ ὅπου μπορεὶ κανεὶς νἀρπάξει τὶς μεγάλες χαρὲς, νομίζω;
ΑΓΟΡΙ. Τὶ νὰ σοῦ πῶ;
ΑΝΗΡ. Ῥόφα λίγο! Πόσο σε ζηλεύω! Ἔλα, ῥόφα το! Ῥόοοφα!  Ῥόφα νὰοὗμ’!
                Τὸ ΑΓΟΡΙ τὸ ῥοφᾶ - ἀλλά εἶναι μάπα.
ΑΝΗΡ (γκλίτσικα).  Ο Φρίξος τἀπαὖτωνε τὸ πιοτὶ σοῦ… Συνέχεια μιλοῦσε γιαδαῦτο -θυμᾶσαι;  Ἤ μήπως τὸν ἀπαὖτωνες εσύ;
ΑΓΟΡΙ. Τὸν διάβαξα καλά!
ΑΝΗΡ. Ναὶ, ἀλλὰ τὸν ἀπαυτῶνεις;


Σε επόμενη ανάρτηση ακολουθεί η συναρπαστική συνέχεια αυτού του ανατρεπτικού θεατρικού έργου.
 

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Eπίκαιρα

Άτυχο θύμα καφασιστικής επίθεσης.
Άτυχο θύμα καφασιστικής επίθεσης.
Γιαπωνέζικο καφάσι βρέθηκε να τριγυρνά αδέσποτο στα στενά μιας ανίερης πόλης. Το εν λόγω καφάσι δεν ανήκει στην κατηγορία των τελάρων με αποτέλεσμα να εγείρονται διάφορες υποψίες επί του θέματος. Πόσες μέρες είναι δραστήριο; Ποιος και γιατί το έστειλε; Αυτός ο κάποιος υπάρχει ή είμαστε υπερβολικά καχύποπτοι;
Αγαπητοί αναγνώστες δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εικασίες. Για τον λόγο αυτό, η έγκυρη δημοσιογραφική μας ομάδα έκανε μια εκτενέστατη έρευνα από την οποία προέκυψαν κάποια ενδεχόμενα. Η εκτίμηση μας εξετάζει σοβαρά την περίπτωση το καφάσι να σχετίζεται με τις πρόσφατες πολιτικές αναταράξεις και την προσπάθεια κατευνασμού τους με την υπουργοποίηση συγκεκριμένων προσώπων. Η εθνικότητα του αντικειμένου, μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, και πιο συγκεκριμένα από την ομάδα των Ιαπώνων. Εμείς οφείλουμε να σας προτείνουμε τα εξής  για να είστε εξασφαλισμένοι αν βρεθεί στον δρόμο σας κάποιο αντίστοιχο καφάσι. 
Γερό πλύσιμο μετά από επίθεση.
Γερό πλύσιμο θύματος
 μετά από επίθεση.
(Τάσος Ριφτάρης)
Φροντίστε να δείξετε γενναιότητα και να μην πάρετε την στάση κάποιου φρούτου ή λαχανικού (π.χ. στάση αβοκάντο), γιατί τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα καπακώματος ή ακόμα και συσκευασίας του σώματός σας και, πολύ χειρότερα, της πολιτικής σας βούλησης. Τέλος, αν έρθετε σε επαφή με το αντικείμενο απολυμανθείτε άμεσα με άφθονο σαπούνιο. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής όσο γιαπωνικά καφάσια κυκλοφορούν ανάμεσα μας και αυτονομούνται ανεξέλεγκτα.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δεν βρέθηκε η επιλεγμένη ανάρτηση.

  not found, guys!
 

 
Λυπούμαστε για την αναστάτωση, αλλά η επιλεγμένη ανάρτηση είναι διαθέσιμη μόνο για  Βασίλισσες φανταστικών χωρών. Δοκιμάστε ξανά σε μια μεταγενέστερη χρονική περίοδο.