Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Eπίκαιρα


Η αλεξίπτωτη έπαυλη

 
Τρελό και ακατάπαυστο γλέντι στήθηκε χθες το βράδυ σε πολυτελή αλεξίπτωτη έπαυλη. Το ασταμάτητο παρτάρισμα κορυφώθηκε κατά την έναρξη πυρκαγιάς, η οποία προήλθε από τα καυτά χορευτικά παπούτσια του Τζακ Μπάουερ. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε ταχύτατα επιχειρώντας να χειραγωγήσει τις φλόγες.

Η αξιαγάπητη Μαίρη Πήκφορντ
Η αξιαγάπητη Μαίρη Πήκφορντ.
Οι τελευταίες -απογραφικού χαρακτήρα- πληροφορίες αναφέρουν πως κάηκε το πελεκούδι και τα όργανα μίας ορχήστρας τζαζ  από την Νέα Ορλεάνη (του Σαμ Μόργκαν, ενδεχομένως).
 
Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε δημοσίως η Μαίρη Πήκφορντ στον ιδιοκτήτη του πελέκεως, κύριο Μπρούνσγουηκ
 
Νέος κύκλος προβληματισμών φαίνεται πως έχει προκύψει για τις αρχές. Ορισμένοι επιτήδειοι έσπευσαν να αποθηκεύσουν μέρος του παραναλώματος, με σκοπό να το πουλήσουν στην μαύρη αγορά είτε σε συσκευασία κωλοφωτιάς είτε ως συνθετικό συστατικό του περίφημου υγρού πυρός.
 

 
 
Στιγμιότυπο από το ασταμάτητο γλέντι
Στιγμιότυπο από το ασταμάτητο γλέντι.
 



Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Eπίκαιρα

Πολλά είναι τα βάσανα και οι καημοί του κόσμου, μα τίποτα δεν συγκρίνεται με τα πάθια ενός υπερήφανου κοτόπουλου! Αργά χθες το βράδυ, βρέθηκε το πτώμα του κόκορα του Σαρλ Πατέ. Το πτηνό φαίνεται πως πήδηξε από την σκεπή της μονοκατοικίας που διέμενε. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά τίποτα δεν είναι απολύτως βέβαιο. Αμφιβολίες εγείρουν οι προ ολίγων μηνών δηλώσεις του κυρίου Πατέ περί φαγώματος του κοκοριού του, αλλά και οι πιο πρόσφατες που μεταξύ άλλων αναφέρουν: “Το πουλάκι πέταξε-τσίου-τσίου-μπάη-μπάη” . Σε κάθε περίπτωση, το ζώον αντιμετώπιζε πολλαπλά ψυχολογικά προβλήματα λόγω της περίφημης “κινηματογραφικής πίεσης”. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο σε μία νέα οικοδομική επιχείρηση στα Πετράλωνα – για καλή τύχη. Σ’ αυτήν αναμένεται να παρευρεθούν άνθρωποι από τον χώρο του θεάματος, αλλά και στενοί φίλοι, όπως ο κόκορο-Αντώνι και μέλη της οικογένειας Κουτ. Ας ευχηθούμε καλό ταξίδι στο αλησμόνητο κοκόρι!

Ο κόκορος του Σαρλ Πατέ στα νιάτα του.
Ο κόκορος του Σαρλ Πατέ στα νιάτα του.


Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Φιλμάρκετλεξ

Με ανάμεικτα συναισθήματα, σε αυτήν την ανάρτηση, παρουσιάζουμε στους φίλους μας μια νέα αλλά συνάμα και τόσο παλιά προσθήκη στα αρχεία της Filmalex (Filmalex Archives). 

Μια εκκαθάριση στις αποθήκες του στούντιο μας έφερε στο φως τα προσχέδια για διαφήμιση  προϊόντος της εταιρείας μας που ποτέ δεν έφτασε στο σημείο της μαζικής παραγωγής.

Σας παραθέτουμε, λοιπόν, το εύρημά μας και σας προσκαλούμε να επιχειρήσετε ένα σκαρίφημα του προϊόντος, αν κρίνετε ότι αισθάνεστε αρκετά κόκκινοι απόψε.    


Είστε δυσαρεστημένος με κάποιο φίλο σας; 

Θέλετε να διώξετε κάποιον ανεπιθύμητο από το σπίτι σας;

Φτάνει το αλάτι πίσω απ'την πλάτη και η σκούπα πίσω απ'την πόρτα...

αφού τώρα είναι εδώ ο Πινόκιο της... Τρεχάλας !!!

Μια εφεύρεση της διακεκριμένης επιστήμονος Πυρσίνης Χατζουμπέρα. 

Τραβά την προσοχή όλων και τους κάνει να... τρέχουν. 

Είναι ο ... Πινόκιο της... Τρεχάλας.

Πιστέψτε τον, ποτέ δε θα σας έλεγε... ψέματα! 



FILMALEX ARCHIVES

Eπίκαιρα

Απόψε το βράδυ θα γίνει η τελική πρόβα του μπαλλέτου «Εἰς τὴν Σελήνη» με πρώτη χορεύτρια την επιφανή και γοητευτική Καιτούλα Πλαγγόνα. Η συγκεκριμένη παράσταση θα αναβιώσει έπειτα από έναν αιώνα περίπου. Η τελευταία παρουσίαση του παρόντος χορευτικού έργου έγινε στο Παρίσι την δεκαετία του 1910 υπό τον τίτλο «Dans La Lune» με την διεθνούς φήμης Ρωσσίδα χορεύτρια Μάρφα Κουτίλοφφ. Η εν λόγω παράσταση, βέβαια, επισκιάσθη λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε την ίδια περίοδο με τις Γαλλικές Μπανιέρες της «ΓΑ.ΜΠΑ.», καθώς και την σύλληψη της δεσποινίδος (που τελικά δεν ήταν, αλλά κυρία) Κουτίλοφφ.

Μπαλλέτο
 
Στο Vaudeville, η κριτικός θεάτρου Μαργαρίτα Ντεβάλ, παραδέχθηκε πως παρά τις ενδυματολογικά πικάντικες εμφανίσεις, η παράσταση «Χωρίς Γλυκό» που παρακολούθησε ήταν θεσπέσια, - αλλά της έλλειψε το επιδόρπιο.
Vaudeville

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

CUMBERBATCH!!

CUMBERBATCH!!
CUMBERBATCH!!

Δελτίον Τύπου τῆς FILMALEX (Η.Ε.Δ.Τ.#2)

Barbara Kent - Happy New Year (I)
 
Αγαπητοί αναγνώστες του blog μας, η Filmalex σας εύχεται ένα ευτυχές νέο έτος!
 
Filmalex
Η εταιρεία μας συνεχίζει να καινοτομεί ακόμα και στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση. Όπως είναι λογικό, βέβαια, έγιναν ορισμένες περικοπές. Η σημαντικότερη ήταν το Χριστουγεννιάτικο δερματόδετο λεύκωμα της εταιρείας μας, συνοδευόμενο από cd με τραγούδια διασκευασμένα από τους συνεργάτες μας. Ας ελπίσουμε πως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα υλοποιηθεί μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Εκτός, αν κυκλοφορήσουμε ένα cd με κλασσικά πασχαλιάτικα - όλα είναι πιθανά! Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούμε να επεκτείνουμε την δραστηριότητα μας, διευρύνοντας και ενισχύοντας τις δημοσιογραφικές και συντακτικές μας ομάδες. Χαρακτηριστικό δείγμα της επέκτασης αυτής αποτελεί και η νεοσυσταθείσα στήλη μας “Έπίκαιρα”- με διαρκή ροή των σημαντικότερων ειδήσεων σε αποκλειστικότητα. Τα σχετικά με τις προλήψεις θα αναρτηθούν σε επόμενα δελτία τύπου στην κατηγορία “Τα Νέα της Filmalex”. Παράλληλα, την άγουσα προς τον Παρνασσό έχουν πάρει και οι λοιπές μας στήλες που σας κρατούν διαρκώς και επαρκώς ενημερωμένους και ποιοτικά ψυχαγωγημένους σε θέματα κινηματογράφου, μουσικής, ποίησης - δημιουργικής γραφής, κ.ά. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους θερμούς θαυμαστές μας για τα χιλιάδες γράμματα που κατακλύζουν καθημερινά τα κεντρικά μας στούντιο.
Καλή χρονιά στην Φραγκίσκη και την Μαίρη (παρ’ όλο που δεν έβγαλε τον σκύλο έξω).
 
Barbara Kent - Happy New Year (II)